Vijf jaar stilte en rust

Het Christelijk Spiritueel Centrum (CSC) viert haar eerste lustrum. Honderden mensen vonden hun weg voor een massage en naar de cursus meditatie. Het wellnesscentrum bestaat nu vijf jaar en heeft haar bestaansrecht bewezen. Het biedt een plek om tot rust te komen en te herademen vanuit een christelijke spiritualiteit in combinatie met wellness en zelfzorg. 

Leven met aandacht is niet meer weg te denken in onze gehaaste en op prestatie gerichte samenleving. Sociaal ondernemer en pionier Tjitske Volkerink: 'In de christelijke traditie is er ook aandacht voor leven uit ontspanning en aandacht voor de zintuigen. Het aanbod van massage, meditatie en essentiële olie biedt een gezonde aanvulling aan op het bestaande christelijke aanbod. Dit hoort erbij!' Het wellnesscentrum is als pioniersplek van de Protestantse Kerk een nieuwe vorm van christelijke aanwezigheid in de samenleving en staat daarmee op een kruispunt van twee werelden. 
 
Massage
Al seizoenen lang populair is de massage workshop voor partners. Lichamelijkheid, veiligheid, verbinding leggen en spiritualiteit komen moeiteloos bij elkaar in de workshop. Tjitske Volkerink vertelt over het unieke aanbod: 'Een massage met een liefdevolle aanraking heeft een troostende, helende en ontspannende werking. De inspiratie haal ik uit de genezende kracht van Jezus.' Als bezoekers enthousiast zijn, is er ook de mogelijkheid voor het anoniem sponsoren van een massage voor iemand die dat niet kan betalen. Je kunt zeggen dat dit een vorm van diaconaat is: zowel het ontvangen als het geven krijgt vorm. 
 
Groei
Het hele jaar door viert het CSC dit eerste lustrum samen met bezoekers. Op vrijdag 17 januari is er een feestelijke avond. Op 28 januari gaan opnieuw twee meditatiecursussen van start. In de groei van het wellnesscentrum is er nu voor het eerst de mogelijkheid online mee te doen. Ook een mooie aanvulling is dat deelnemers als cadeau in het jubileumjaar gratis toegang krijgen tot online begeleide meditaties.
 

Agenda
6 & 13 januari 09.00 uur - Lectio Divina
9 januari 20.00 uur - Emoties en olie
13 januari 20.00uur - Basisworkshop olie, natuurlijk & gezond voor de hele familie
14 januari 13.00 uur & 20.00 uur - Kennismaken meditatie
17 januari: 19:30 uur Vijf jaar CSC: jubileumfeest met o.a. Mirjam van de Vegt en Erik van Halsema. Graag aanmelden!
21 januari 13.00 uur & 20.00 uur - Kennismaken meditatie
23 februari 11:30 uur - Stiltewandeling Jezus volgen in de stilte
 
Bij alle activiteiten graag aanmelden via de agenda op de site www.christelijkspiritueelcentrum.nl


Het Christelijk Spiritueel Centrum (CSC) is een pioniersplek van de Protestantse Kerk, en verbonden aan de Protestantse gemeente Hilversum (PgH), zonder financiële support of verantwoordelijkheid van de PgH voor de activiteiten van het CSC. Voor deelname aan activiteiten van het CSC worden kosten berekend.