Topmusici bij Cantate op de Brink

Opnieuw trakteren leden van het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor de bezoekers van Cantate op de Brink op een bijzondere cantatevesper.

Op zaterdagmiddag 24 september verzorgen deze topmusici de Bachcantate Nach dir, Herr, verlanget mich (BWV 150). Daarnaast voeren zij twee andere werken uit. Dit alles onder leiding van Luuk Tuinder. Een prachtige begin van het nieuwe seizoen. De toegang is vrij met een collecte na afloop. Aanvang 16.30 uur, Grote Kerk Hilversum (ingang Kerkbrink).

Nach dir, Herr, verlanget mich is een bijzondere cantate. Het is één van de eerste cantates die wij van J.S. Bach kennen. Bach schreef deze cantate toen hij nog als organist werkzaam was, nog voor zijn prestigieuze baan als kantor in Leipzig. In deze cantate wordt uitdrukking gegeven aan hoe mensen naar God kunnen verlangen.

Programma
Naast de cantate brengen de musici van het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor twee andere werken ten gehore: een kerksonate van Corelli en van J.S. Bach het motet Lobet den Herrn (BMV 230).

Het elfde seizoen van Cantate op de Brink telt maar liefst zes cantatevespers. Tijdens dit seizoen zijn vier traditionele cantatevespers te horen. Daarnaast worden twee bijzondere cantates uitgevoerd.

> Zie voor het uitgebreide programma de site www.cantateopdebrink.nl of volg de facebookpagina van Cantate op de Brink.


  • Zaterdag 24 september 2016
  • Nach dir, Herr, verlanget mich van J.S. Bach
  • uitgevoerd door leden van het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor
  • Grote Kerk op de Kerkbrink te Hilversum
  • 16u30 tot 17u15
  • toegang vrij, collecte na afloop