Top2000 kerkdienst

Elk jaar is ‘Beeld en Geluid’ in Hilversum het tafereel van de Top2000: de muzikale afsluiting van het jaar, waarbij op oudejaarsavond wordt afgeteld naar nummer één. Op 31 december 2017 is er in Hilversum nu ook een Top2000 kerkdienst.

Op de laatste dag van het jaar, zondag 31 december 2017, is er in de Bethlehemkerk een kerkdienst als sluitstuk van de week waarin op NPO Radio 2 de 2000 mooiste popnummers worden gedraaid. Vaak heel ontroerend, spiritueel, religieus of ronduit christelijk. Wat te denken van Morning has Broken van Cat Stevens op nr 313, of op 449 Go Like Elijah van Chi Coltrane?

Stemmen
Via www.top2000kerkdienst.nl/Hilversum kun je stemmen op songs die jij graag opgenomen ziet in de dienst. Natuurlijk mag je meezingen, kun je een kaarsje aansteken en zijn er nog meer leuke ideeën. Doe mee, stem mee en kom het meebeleven. Het thema zal zijn ‘loslaten en meenemen’.

Kerkdienst
Op zondagmorgen 31 december zijn er binnen de Protestantse gemeente Hilversum drie diensten: naast de ‘gewone’ diensten in de Grote Kerk en de Regenboogkerk is er de Top2000dienst in de Bethlehemkerk, Loosdrechtseweg 263. Vanaf tien uur is er inloop, de dienst zelf begint om half elf.