Slotaflevering 'Het verhaal van Kerkelanden'

Op zondag 23 april brengt Kees van der Zwaard de laatste vier naamhouders in de serie in een speciaal voor ons geschreven programma over het voetlicht: Zwingli, Hus, Jansenius en Romero. Vervolgens passeren in een verrassende epiloog alle naamhouders van de wijk Kerkelanden de revue.

De woonwijk Kerkelanden viert in 2017 het 50-jarig bestaan. Voorafgaand aan de diverse festiviteiten krijgt 'Het verhaal van Kerkelanden' deze bijzondere afronding. U bent van harte welkom op:

  • Zondag 23 april 2017
  • De Waaier, Kerkelandenlaan 5
  • Aanvang programma: 15.30 uur
  • Zaal open om 15.00 uur.

 

Vanaf maart 2011 organiseerde de projectgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van de Bethlehemkerk, de Emmaus-Paulus Parochie, de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap en de Hilversumse Historische Kring “Albertus Perk”, twee maal per jaar een cultureel programma rond de naamhouders van de wijk Kerkelanden. Voorstellingen variërend van monologen (o.a. over Luther, Calvijn en Menno Simonsz) tot muzikale voorstellingen (een musical over Franciscus van Assisi, een uitvoering van de mis van Henny Vrienten met tekst van o.a. Augustinus) tot de prachtige film van Robin Lutz over Baruch Spinoza, waarmee Lutz in november jl. op het filmfestival in Cannes een belangrijke prijs heeft gewonnen.

Informatie over álle voorstellingen vindt u op de website van de Bethlehemkerk: http://www.bethlehemkerk.nl/index.php/projecten

De projectgroep 'Het verhaal van Kerkelanden' bestaat uit ds. Jetty Scheurwater, ds. Peter Korver, pastor Wim Vlooswijk, Joke Ubbink-van Andel, Trix de Vroeg, Bob Wolfrat en Herma Bosma.