Lintjesregen Hilversum

Op 26 april ontvingen drie leden van de Protestantse gemeente te Hilversum een lintje uit handen van burgemeester Pieter Broertjes: Joke Verrij, Kees Schipper en Tineke Stegeman.

"Het moet je gegund worden", zo begon burgemeester Pieter Broertjes de lintjesregen 2017. Het zij Joke Verrij (De Morgenster) en Kees Schipper (Bethlehemkerk) zeer gegund. Burgemeester Broertjes refereerde aan het vele kerkenwerk van beiden.

Joke Verrij is sinds 1979 actief in het jeugdwerk, leidde de jongerenreis naar Mozambique en Uganda, is pastoraal medewerker, leidt pelgrimstochten en organiseert maaltijden voor kerk en buurt.

Kees Schipper zet zich al jaren in voor de Bethlehemkerk, onder andere als (jeugd)ouderling en diaken. Mensen die veel zorg nodig hebben, ontmoeten hem tijdens speciale vakantieweken van het vakantiebureau van de Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk.

Tineke Stegeman (Bethlehemkerk) heeft een onderscheiding ontvangen voor haar vrijwilligerswerk in de bibliotheek. Pieter Hoogenraad, onder andere bekend van het boek 'Zes eeuwen Hilversummers en hun kerken, 1416-2016', is ook een van de elf gedecoreerden.

Alle gedecoreerden zijn benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Ook op deze plaats van harte gefeliciteerd met deze koninklijke onderscheiding. Op de website van de gemeente Hilversum staat een uitgebreid artikel.