Iona-viering in Hilversum

Op zondag 15 april zal in de Bethlehemkerk voor het eerst een Hilversumse Iona-viering plaatsvinden.

De vieringen in de Schotse Iona Abbey zijn indrukwekkend en gevarieerd. Op alle weekdagen is er een morgengebed en een avondgebed. Er is wekelijks een healing service en op zondagmorgen een viering die lijkt op een Anglicaanse zondagse kerkdienst. De vieringen van de Iona Community kenmerken zich door liedteksten die in begrijpelijke taal aanhaken bij de levenservaringen en actuele zorgen van mensen van nu. 

Op verschillende plaatsen in Nederland zijn er al Iona-vieringen, maar nog niet in Hilversum en omgeving. Daar komt nu verandering in. In de Bethlehemkerk (Loosdrechtseweg 263 te Hilversum) zullen er de komende maanden twee Iona-vieringen worden georganiseerd: op de zondagen 15 april en 3 juni, aanvang 17.00 uur.

Wie wil helpen of wil inzingen is al om 16.00 uur welkom. Om 16.30 uur is er bij een kopje koffie of thee gelegenheid om informeel kennis te maken. Na de viering, zo tegen 18.00 uur, is er een eenvoudige gezamenlijke maaltijd, vooraf aanmelden is fijn*. Toegang gratis, er wordt gevraagd om een vrijwillige bijdrage in de kosten.


* De Iona-vieringen worden voorbereid door enkele leden van de Bethlehemwijk, die vorig jaar een week deel hebben uitgemaakt van de Iona Community in Schotland: Elly Lekkerkerker, Marjan Sluiter, Herma Bosma, Gerard Ekelmans, Reinder van Dijk en ds. Jetty Scheurwater. Aanmelding voor de maaltijd kan bij Gerard Ekelmans of Herma Bosma.