Hoe verder na een scheiding?

Er ligt nog steeds een taboe op echtscheiding in christelijke kring, maar ook binnen christelijke relaties komen scheidingen steeds meer voor. Herstel na echtscheiding of gebroken relaties is noodzakelijk.

Op woensdag 19 april is er een ontmoetingsavond met Pascalle Impens. Zij is ervaringsdeskundige en coach en geeft door het hele land cursussen 'opnieuw op weg'.

Taboe
Het taboe op echtscheiding maakt dat het moeilijk in te passen is in ieders Bijbels begrip van huwelijk en relaties. Veel partners die in het echtscheidingsproces zitten, of al gescheiden zijn, voelen zich niet begrepen en zelfs afgewezen door hun kerkelijke omgeving. Voor deze mensen is er hoop door Bijbelse handvatten te krijgen die helpen om de echtscheiding te verwerken. Ook voor omstanders is het goed om meer te begrijpen wat er allemaal bij komt kijken. En om in een dergelijk proces de ander tot hand en voet te kunnen zijn.

Verwerking
Een echtscheiding laat je niet zomaar achter je. Er is een grote wond geslagen, die goede zorg behoeft. Ieder heeft z'n eigen valkuil: vaak stappen mannen te snel zonder goede verwerking weer een nieuwe relatie in. Vrouwen hebben de neiging achter een man aan te gaan lopen. Helaas ligt bij een tweede huwelijk (of relatie) zonder goede verwerking het echtscheidingspercentage nog hoger. Kortom: het verwerken van een scheiding is belangrijk.
 
Ontmoetingsavond en cursus
Naast deze ontmoetingsavond start in mei de cursus 'Opnieuw op weg', die bestaat uit negen avonden. De avond van 19 april en de cursus zijn in het Christelijk Spiritueel Centrum, Jan van der Heijdenstraat 311 Hilversum. Aanvang 20:00 uur. Aanmelden kan via www.opnieuwopweg.nl

Het Christelijk Spiritueel Centrum (CSC) is een pioniersplek van de Protestantse Kerk en als zodanig verbonden aan de Protestantse gemeente Hilversum (PgH), zonder financiële support of verantwoordelijkheid van de PgH voor de activiteiten van het CSC. Voor deelname aan activiteiten van het CSC worden kosten berekend.