Finale Händels Messiah bij Cantate op de Brink

Op zaterdagmiddag 21 mei klinkt in de Grote Kerk van Hilversum het derde en laatste deel van de ‘Messiah’ van Georg Friederich Händel. Dit meesterwerk is zeer geliefd onder meer vanwege de prachtige melodieën. De uitvoering staat onder leiding van Harry van Berne. Aanvang: 16.30 uur. De toegang is vrij met een collecte na afloop.

Georg F. Händel was al 56 jaar oud toen hij de Messiah componeerde. Het stuk werd voor het eerst in 1742 uitgevoerd in Dublin tijdens zijn reis door Ierland. Het werd een groot succes, ook in commerciële zin. Tijdens Händels leven werd de Messiah meermalen uitgevoerd ten bate van charitatieve doelen.

Nederlandse Händelvereniging en prachtige solisten
Aan de uitvoering op 21 mei werken leden mee van het koor van de Nederlandse Händelvereniging. De solopartijen worden verzorgd door Margreet Rietveld (sopraan), Astrid Krause (sopraan) en Daniël Hermán Mostert (bariton). Koor, solisten en orkest staan onder de bezielende leiding van dirigent Harry van Berne.

Komend seizoen
Het derde deel van de Messiah vormt tevens het sluitstuk van het tiende seizoen van Cantate op de Brink. Binnenkort verschijnt het programma voor het komende seizoen op de website van Cantate op de Brink. Eerder dit jaar heeft het bestuur van Cantate op de Brink besloten het aantal cantates van vier naar zes te verhogen. Dat wordt dus zes keer genieten.

Zaterdag 21 mei 2016 – ‘Messiah deel III’ van G.F. Händel – Grote Kerk Hilversum, Kerkbrink 4 te Hilversum – 16u30 tot 17u15 – toegang vrij, collecte na afloop.

Meer informatie op www.cantateopdebrink.nl en facebook.com/cantateopdebrink