Films 40dagentijd geannuleerd in maart

In de 40dagentijd voor Pasen brengt Filmtheater Hilversum in samenwerking met de Protestantse gemeente Hilversum en de Oud-katholieke parochie St. Vitus een cyclus met films over lijden en opoffering. Iedere film wordt ingeleid en kort nabesproken.

Update 12-3-2020: In verband met maatregelen vanwege het coronavirus is het Filmtheater tot en met 31 maart gesloten.

  • * Dinsdag 3 maart, 13.30 en 20.00 uur: A Hidden Life. Gebaseerd op ware gebeurtenissen. A Hidden Life is het verhaal van de onbezonnen held, Franz Jägerstätter, die in de Tweede Wereldoorlog weigert om voor de nazi's te vechten.
  • * Dinsdag 10 maart, 13.30 en 20.30 uur: The Name of the Rose. Na een mysterieus sterfgeval in een klooster denken de monniken dat dit het begin van de nieuwe Apocalyps is. En dat terwijl ze binnenkort bezoek krijgen van belangrijke geestelijke leiders. Ze vragen daarom hulp van de monnik William of Baskerville.
  • * Geannuleerd: 17 maart: The Two Popes. Deze historische dramafilm is gebaseerd op de abdicatie van paus Benedictus XVI en de verkiezing van paus Franciscus in 2013.
  • * Geannuleerd: 24 maart: Das schweigende KlassenzimmerTijdens een bezoek aan een bioscoop in West-Berlijn zien de Oost-Duitse scholieren Theo en Kurt in 1956 schokkende beelden over de Hongaarse opstand in Boedapest. Ze besluiten een gebaar te maken uit solidariteit: tijdens een les houden ze een minuut stilte.
  • * Geannuleerd: 31 maart: The Green Mile. Verfilming van een roman van Stephen King over het leven – en wachten op de dood – in een Amerikaanse gevangenis.
  • * Dinsdag 7 april, 13.30 en 20.30 uur: voorpremière Corpus Christi. Een twintigjarige jeugddelinquent droomt van een carrière als priester, maar met zijn strafblad maakt Daniel geen kans.

 

Locatie: Filmtheater Hilversum, Herenplein 5. Met de bonnen uit Kerkbrink krijgt u 1 euro korting op de entree.