Feestelijke Bach-cantate

Zaterdag 28 september start het nieuwe seizoen van Cantate op de Brink. Een seizoen dat vijf cantatevespers telt met prachtige werken van Johann Sebastian Bach. Alle uitgevoerd door professionele musici op zaterdagmiddag in de Grote Kerk op de Kerkbrink in Hilversum. Cantate op de Brink pakt meteen uit met een feestelijke cantate.
 
Bach schreef de cantate van 28 september, Herr Gott, dich loben alle wir (BWV 130), voor de naamdag van aartsengel Michaël die de draak verslagen heeft. Op deze dag overheerst het vertrouwen dat het goede het kwade overwint. Daarom zette Bach voor deze cantate een ‘feestensemble’ in, met trompetten, hobo’s, pauken, fagot en strijkers. Het vermoeden is dat hij ook extra indruk wilde maken op de bezoekers van de Michaelismesse, de grote najaarsbeurs van Leipzig.
 
Uitvoerenden
De cantate wordt uitgevoerd door het Orkest van Cantate op de Brink, het Dudok Kamerkoor en vier solisten: sopraan Bobbie Blommesteijn, altus Kaspar Kröner, tenor Martin Logar en bas Daniël Hermán Mostert. De muzikale leiding is in handen van Harry van Berne. Marcel Poorthuis licht de cantate kort toe.
 
Overzicht seizoen '19-'20
De overige cantates staan geprogrammeerd op de zaterdagmiddagen van 30 november 2019, 25 januari, 21 maart (de geboortedag van J.S. Bach!)  en 16 mei 2020. Het programma van het komend seizoen met alle informatie over de uit te voeren muziek is te vinden op de website www.cantateopdebrink.nl. Ook op Facebook is het laatste nieuws over Cantate op Brink te vinden.  
 
Zaterdag 28 september 2019  – ‘Herr Gott, dich loben alle wir (BWV 130) van J.S. Bach – Grote Kerk op de Kerkbrink te Hilversum – 16u30  tot 17u15 – toegang vrij, collecte na afloop.
Meer informatie op www.cantateopdebrink.nl.