Familiecantate voor jong én oud(ers)

Een cantatevesper speciaal voor jonge mensen. Dat wordt Cantate op de Brink op zaterdag 10 december.

De muzikale vesper staat geheel in het teken van het komende kerstfeest. Jonge musici van het Cuypers Ensemble verzorgen een deel van de muziek en verteller Hannie Verkerk neemt de bezoekers mee in een bijzondere adventsvertelling. Grote Kerk op de Kerkbrink in Hilversum. De toegang is vrij. Aanvang 16.30 uur.

Bach-cantate
Uiteraard klinkt er in de cantatevesper ook een cantate, en wel Nun komm, der Heiden Heiland (BWV 61). Johann Sebastian Bach componeerde deze speciaal voor de adventsperiode. De uitvoering, onder leiding van dirigent Cees van der Poel, is in handen van het orkest van Cantate op de Brink, kamerkoor Akkoord en de solisten Mireille Bittar (sopraan), Harry van Berne (tenor) en Kees Jan de Koning (basbariton).

30 jonge musici
Voor het eerst in de elfjarige traditie van Cantate op de Brink verleent het Cuypers Ensemble zijn medewerking. De jonge strijkers zijn getalenteerde musici van tussen de 10 en 17 jaar oud. Het ensemble bestaat sinds 1982, in steeds wisselende samenstelling. De musici komen uit diverse regio’s in Midden-Nederland. Het orkest werd in Hilversum opgericht door Jouke van der Leest. De muzikale leiding is in handen van Maurits Wijzenbeek.

Verteller
Hannie Verkerk vertelt een spannend verhaal over ‘de weg naar Kerstmis’. In dit verhaal speelt de muziek van die middag een belangrijke rol. Hannie Verkerk is een ras verteller. Zij maakt deel uit van de stichting Vertellen.

  • Zaterdag 10 december – ‘Nun Komm, der Heiden Heiland’ van J.S. Bach – Grote Kerk op de Kerkbrink te Hilversum – 16u30 tot 17u15 – toegang vrij, collecte na afloop.