Ervaar Bachs eigen lievelingsmuziek

Op zaterdagmiddag 5 maart klinkt in de Grote Kerk van Hilversum de cantate ‘Es wartet Alles auf Dich’ van Johann Sebastian Bach. Het openingskoor is een hoogtepunt in de koormuziek van deze geliefde componist.

De uitvoering staat onder leiding van Cees van der Poel. Aanvang: 16.30 uur. De toegang is vrij met een collecte na afloop.

Bach was kennelijk zo tevreden over deze cantate dat hij later vrijwel alle delen in andere composities hergebruikte. De cantatevesper van 5 maart biedt dus een uitgelezen kans om Bachs eigen lievelingsmuziek te ervaren.

Solisten, koor en orkest
De solopartijen komen voor rekening van Marjon Strijk (sopraan), Sara Klein Horsman (mezzo-sopraan) en Joep van Geffen (bas). Verder werken mee Kamerkoor Akkoord en het orkest van Cantate op de Brink.

Agenda
De laatste cantatevesper van het seizoen 2015–2016 staat gepland voor 21 mei 2016 met het derde en laatste deel van Händels ‘Messiah’. Binnenkort maakt Cantate op de Brink het programma voor het komende seizoen bekend. Zie daarvoor de site www.cantateopdebrink.nl of de facebookpagina van Cantate op de Brink.


Zaterdag 5 maart 2016  – ‘Es wartet Alles auf Dich’ van J.S. Bach (BWV 187) – Grote Kerk Hilversum,  Kerkbrink 4 te Hilversum – 16u30 tot 17u15 – toegang vrij, collecte na afloop.