Doorlopende viering in Den Haag vanwege kerkasiel

In het buurt- en kerkhuis Bethel in Den Haag wordt sinds 26 oktober een voortdurende kerkdienst gehouden. Op 11 januari 2019 van 20.00 tot 24.00 uur zullen er twee Hilversumse predikanten voorgaan.

Het doel is om via dit kerkasiel rust en veiligheid te bieden aan het Armeense gezin Tamrazyan. Ook wordt zo tijd en ruimte gecreëerd voor een gesprek met de overheid. In dit gesprek zal het moeten gaan over een menselijke oplossing voor kinderen die het slachtoffer worden van de huidige toepassing van de zogenoemde kinderpardonregeling.

Onafgebroken dienst
Voor de invulling van de onafgebroken kerkdiensten worden voorgangers uit het hele land gevraagd. Inmiddels hebben velen hieraan gehoor gegeven. Op vrijdagavond 11 januari 2019 zullen ds. Jurjen Zeilstra en ds. Jetty Scheurwater uit Hilversum voorgaan. Iedereen is van harte welkom om mee te gaan naar Den Haag en deze vieringen bij te wonen.

Locatie
Het adres van Buurt-en-Kerkhuis Bethel is: Thomas Schwenckestraat 30, 2563 BZ Den Haag.


Zaterdag 1 december was in het televisieprogramma Nieuwsuur een reportage over het Buurt-en-Kerkhuis Bethel. Het geeft een goed inzicht wat het kerkasiel precies inhoudt. Bekijk de uitzending via https://www.npostart.nl/nieuwsuur/01-12-2018/VPWON_1290436.