Dé Bachcantate van de Reformatie

Op zaterdag 28 oktober klinkt bij Cantate op de Brink de cantate ‘Ein feste Burg ist unser Gott’. Een beroemde cantate van Johann Sebastian Bach. De uitvoering is in de Grote Kerk op de Kerkbrink te Hilversum. Aanvang 16.30 uur. De toegang is vrij met een collecte na afloop.

Maarten Luther spijkerde 500 jaar geleden, op 31 oktober 1517, zijn 95 stellingen tegen de handel in aflaten op de deur van de slotkapel te Wittenberg. Deze gebeurtenis wordt gezien als het begin van de Reformatie, het ontstaan van de protestantse kerken. Bach schreef voor het Reformationsfest op 31 oktober zijn cantate ‘Ein feste Burg ist unser Gott’ (BWV 80). Hij combineerde daarvoor delen uit het gelijknamige beroemde lied van Maarten Luther met een eerdere cantate van zijn hand.

Vier solisten
Aan de cantatevesper  van 28 oktober werken het orkest van Cantate op de Brink mee en vier solisten: Bepke Keersmaekers  (sopraan), Elsbeth Gerritsen (alt), Gerben Houba (tenor) en Joris van Baar (bariton). Het koorwerk wordt verzorgd door Capella Amersfoort. De muzikale leiding is in handen van dirigent Anthony Scheffer. Dik Verboom verzorgt een korte toelichting. 

Zie voor meer informatie: www.cantateopdebrink.nl of facebook.com/canatateopdebrink.

Zaterdag 28 oktober 2017 – ‘Ein feste Burg ist unser Gott’ (BWV 80) van J.S. Bach – Grote Kerk op de Kerkbrink te Hilversum – 16.30  tot 17.15 uur – toegang vrij, collecte na afloop.