Collecte voor 'Open eettafel' Leger des Heils

In het recent verschenen kerkblad van juni 2019 staat een foutief bericht omtrent de diaconale collecte van zondag 23 juni. Deze gelabelde collecte in alle Hilversumse wijkgemeenten is niet bestemd voor Nigeria zoals in het Kerkblad staat, maar heeft een binnenlands diaconaal doel, namelijk: Open Eettafel Leger des Heils.

De Open Eettafel in het gebouw van het Leger des Heils aan de Bussumerstraat in Hilversum voorziet duidelijk in een behoefte. Drie maal per week kunnen mensen aanschuiven om een warme maaltijd te eten. Per keer maken hier tussen de 20 en 40 mensen gebruik van.

Tot nu toe werd eten naar het Leger des Heils gebracht en daar opgewarmd. Er is gekozen om nu het eten zelf te gaan bereiden. De bereiding wordt ook meteen ingezet als dagbesteding.

De keuken wordt momenteel aangepast van gas naar inductie. Er is echter nog geld nodig voor allerhande keukenspullen zoals (grote) pannen. Hiervoor wordt op 23 juni uw bijdrage gevraagd.

Indien er geld overblijft, zal dat gebruikt worden om bonnen voor voedselpakketten aan te vullen. Er kloppen bij het Leger namelijk mensen aan die net niet in aanmerking komen voor de Voedselbank maar wel ondersteuning kunnen gebruiken.

U kunt ook zelf een gift overmaken aan het Leger des Heils op rekeningnummer NL09 RABO 0154 6562 08 t.n.v. Leger des Heils Hilversum.

Foto: Leger des Heils