Cantate op de Brink breidt uit

Cantate op de Brink wil een groter aantal cantatevespers programmeren. Voortaan wil het bestuur vier 'gewone' cantates laten uitvoeren en twee maal per jaar een bijzondere cantatevesper voor bijvoorbeeld jongeren, met andere culturele organisaties in 't Gooi of met andere muziekvormen.

Voorzitter Joep Mourits maakte dit bekend bij de jubileumcantate op 21 november in de Grote Kerk. Maar liefst 550 mensen genoten van het Magnificat van J.S. Bach bij gelegenheid van 10 jaar Cantate op de Brink. Het enthousiaste publiek trakteerde de musici op ritmisch geklap en een staande ovatie.

Traditie
Wethouder Wimar Jaeger zei in zijn feestrede dat de gemeente Hilversum bijzonder blij is met de Hilversumse cantatetraditie. Naar zijn opvatting zijn cantates voor iedereen bedoeld en hij onderschreef de doelstelling van de cantateserie om een breed publiek te willen bereiken. Hij juichte toe dat het aantal cantatevespers gaat groeien. Jan Willem Meinsma, voorzitter van de Hilversumse Raad van Kerken, toonde zich verheugd over het jubileum van Cantate op de Brink en zei het belangrijk te vinden dat in de uitleg ook verwezen werd naar de gezamenlijke verklaring van moslims, joden en christenen in Hilversum naar aanleiding van de aanslagen in Parijs.

Foto: het bestuur van Cantate op de Brink (© Mannes van der Burg)