Cantate op de Brink

Met trompetten en paukengeroffel het nieuwe jaar in. Johann Sebastiaan Bach laat met zijn Cantate 41 iedereen gelijk rechtop zitten. Kom dat ervaren bij de Nieuwjaar cantatevesper van Cantate op de Brink.

Zaterdagmiddag 16u30 in de Grote Kerk op de Kerkbrink in Hilversum. Prachtige solisten, een fraai koor en een strakke directie maken van deze cantate een frisse start van het nieuwe jaar.

J.S. Bach schreef de cantate ‘Jesu, nun sei gepreiset’ (BWV 41) voor nieuwjaarsdag in 1725 in Leipzig. Bijna 300 jaar later blijft deze muziek troosten en uitdagen. Samen met de Bach Cantorij Baarn en het orkest van Cantate op de Brink laten vier solisten laten dat ervaren: sopraan Marjon Strijk, alt Nicoline Bovens, tenor Mattijs Hoogendijk en bas Erks Jan Dekker. Heleen Weimar verzorgt een korte toelichting op deze bijzondere cantate.

Nieuwe dirigent
De muzikale leiding is in handen van Anthony Scheffer. Het is de eerste keer dat hij zijn medewerking aan Cantate op de Brink verleent. Scheffer dirigeert verschillende koren, waaronder Bach Cantorij Baarn, Katholiek Kamerkoor Amersfoort en het Ensemble Illustre. Ook treedt hij op als gastdocent en musiceert hij zowel instrumentaal als vocaal bij verschillende gezelschappen.

> Zie voor meer informatie: www.cantateopdebrink.nl of facebook.com/cantateopdebrink.

Zaterdag 7 januari – Cantate ‘Jesu, nun sei gepreiset’ van J.S. Bach – Grote Kerk op de Kerkbrink in Hilversum – 16u30 tot 17u15 – toegang vrij, collecte na afloop.