Burgemeester Broertjes bij verkiezingscantate

Cantate op de Brink staat op 17 maart in het teken van de komende gemeenteraadsverkiezingen. In de Grote Kerk van Hilversum klinkt op de zaterdag voor de verkiezingen één van de ‘Ratswechselkantates’ van Johann Sebastian Bach. Burgemeester Pieter Broertjes verzorgt de toelichting op de cantate. Het muzikale gedeelte is in handen van leden van het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor. Aanvang 16u30. De toegang is vrij met een collecte na afloop.

Centraal staat de cantate ‘Gott ist mein König’ (BWV 71) uit 1708. Bach schreef dit werk ter gelegenheid van de installatie van een nieuw stadsbestuur in Mühlhausen. Hij maakte van deze cantate een waar spektakel met een uitgebreide bezetting aan instrumentalisten en zangers. Een prachtig werk dus voor leden van het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor, internationaal gewaardeerde topensembles uit Hilversum. 

Verrassende bijdrage vooravond gemeenteraadsverkiezingen
Bijzonder aan deze Cantate op de Brink is de medewerking van burgemeester Pieter Broertjes. Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen laat hij zijn licht schijnen over deze ‘verkiezingscantate’. Dat wordt ongetwijfeld een verrassende bijdrage.

De muzikale leiding is in handen van Klaas Stok, dirigent van het Groot Omroepkoor.


Zaterdagmiddag 17 maart 2018 – ‘Gott ist mein König (BWV 71) van J.S. Bach – Grote Kerk op de Kerkbrink te Hilversum – 16u30 tot 17u15 – toegang vrij, collecte na afloop. Meer informatie op www.cantateopdebrink.nl of de Facebookpagina van Cantate op Brink