Bijeenkomsten in de Veertigdagentijd

Op 27 maart is het Pasen: Jezus is opgestaan! In de veertig dagen voorafgaand aan het Paasfeest wordt het lijden en sterven van Jezus Christus herdacht. Dit gebeurt ook in diverse Hilversumse kerken.

Vespers op de woensdagavond
De Morgenster en de parochie H.Hart-H.Joseph organiseren in de veertig dagen vóór Pasen iedere woensdag een vesper. Een half uur van verstilling en bezinning met als thema ‘Woorden op weg naar Jeruzalem’. Muziek en beelden helpen om de bijbelteksten te verstaan. Naast momenten van stilte, wordt er met elkaar gebeden en gezongen. Deze vespers worden gehouden van woensdag 3 februari tot en met woensdag 16 maart elke week van 19.30 tot 20.00 uur, in De Morgenster.

Kliederkerk op Goede Vrijdag
Op Goede Vrijdag 25 maart is er voor kinderen en hun ouders Kliederkerk in de Bethlehemkerk (Loosdrechtseweg 263). Lees meer

Vespers en muziek in de Stille Week
Iedere avond van de Stille Week is er gelegenheid elkaar in een van de samenwerkende kerken te ontmoeten tijdens een bijeenkomst rond het thema ‘Koning van de Joden’.

  • maandag 21 maart 19.30 uur Rehobothkerk, Kleine Drift 63
  • dinsdag 22 maart 19.30 uur Grote Kerk, Kerkbrink 4, m.m.v. Gospelkoor Edoza
  • woensdag 23 maart 19.30 uur Diependaalse kerk, Diependaalselaan 138
  • donderdag 24 maart 19.30 uur De Schuilhof, Dalweg 8a
  • vrijdag 25 maart: Goede Vrijdag
  • zaterdag 26 maart: 20.00 uur The Psalm Project in de Pniëlkerk, Van Ghentlaan 47. Reserveer hier gratis toegangskaarten (op=op)