Benefietconcert voor 'Tsjernobylkids'

Op zaterdag 9 april 2016 verzorgen violist Anastasia Kozlova, fluitist Erik Verbeek, EdozAcapella-men en gospelkoor Edoza een benefietconcert in de Grote Kerk in Hilversum aan de Kerkbrink. Het concert is ten bate van de ‘Tsjernobylkids’.

Een groep van 25 Wit-Russische kinderen verblijft van 30 april t/m 20 juni bij gastgezinnen in Hilversum en omgeving om aan te sterken in een gezonde leefomgeving. Om de uitwisseling mogelijk te maken hebben muzikanten, dirigent, koorleden en de werkgroep Tsjernobylkids Hilversum de handen ineen geslagen om een afwisselende benefietavond te organiseren. Het thema van de avond is ‘Grenzeloos’.

Gospelkoor, viool en fluit
Anastasia Kozlova, violiste van Russische afkomst, treedt regelmatig op in Nederland, zowel met orkest als met bekende pianisten. 
Fluitist Erik Verbeek studeerde fluit aan het Utrechts Conservatorium. Gospelkoor Edoza, het gospelkoor van de Grote Kerk, zingt voornamelijk Engelse en Nederlandse gospel- en worshipliederen. Het koor staat onder de enthousiaste leiding van dirigent David Niemeijer en pianist Louis van Oosterom. De mannen van Gospelkoor Edoza zingen daarnaast acapella stukken. Hierbij spelen intonatie en stemming een belangrijke rol. 

Collecte voor project Tsjernobylkids
De entree is gratis, maar er is uiteraard een collecte ten bate van het project. Alvast van harte aanbevolen.

Locatie: Grote Kerk Hilversum, Oude Torenstraat.
Aanvang: 19:30 uur (kerk open vanaf 19:00 uur).