Bach en de Doop

Op zaterdag 26 mei klinkt bij Cantate op de Brink de cantate ‘O heilges Geist- und Wasserbad’.

Een beroemde cantate van Johann Sebastian Bach. De uitvoering is in de Grote Kerk op de Kerkbrink te Hilversum. Aanvang 16.30 uur, toegang vrij met een collecte na afloop.

Bach schreef deze cantate voor de zondag Trinitatis, een feestdag waarop wordt gevierd dat God zich in drie gedaantes heeft kenbaar gemaakt: de Zoon, de Vader en de Heilige Geest. Deze zondag vormde het eind van de eerste helft van het kerkelijk jaar en het begin van de tweede helft van het kerkelijk jaar.

Vier solisten
Aan de cantatevesper van 26 mei werken het orkest van Cantate op de Brink mee en vier solisten: Marieke Steenhoek (sopraan), Eske Tibben (alt), Harry van Berne (tenor) en Bert van de Wetering (bas). Het koorwerk wordt verzorgd door Kamerkoor Akkoord. De muzikale leiding is in handen van dirigent Cees van der Poel. Charlotte van der Leest verzorgt een korte toelichting.

Komend seizoen
Deze cantate vormt tevens het sluitstuk van het twaalfde seizoen van Cantate op de Brink. Binnenkort verschijnt het programma voor het komende seizoen op de website van Cantate op de Brink.


Zaterdag 26 mei 2018 – ‘O heilges Geist- und Wasserbad’ (BWV 165) van J.S. Bach – Grote Kerk op de Kerkbrink te Hilversum – 16u30 tot 17u15 – toegang vrij, collecte na afloop.
Meer informatie op www.cantateopdebrink.nl.