ART Cantate in Grote Kerk

Drie beeldende kunstenaars uit Hilversum werken op zaterdag 13 mei mee aan een bijzondere uitvoering van Cantate op de Brink in de Grote Kerk op de Kerkbrink.

Aan de vooravond van de activiteitenmaand van ART Hilversum laten de kunstenaars in de cantatevesper van 13 mei zien hoe de cantatemuziek hen inspireert. In de vesper klinkt de cantate ‘Wo gehest du hin’ van Johann Sebastian Bach. Daarnaast worden ook andere werken uitgevoerd door het Orkest van Cantate op de Brink en het koor VTE. 

ART Hilversum is een samenwerkingsverband van Hilversumse kunstenaars. Aan de cantatevesper van 13 mei nemen de volgende kunstenaars deel:  Xandra Richters (grafische kunst en fotografie), Anna Visser (fotografie) en Giel Clijsters (beeldhouwen). De muzikale leiding is in handen van Hanna Rijken.

Ontroerend
De cantate ‘Wo gehest du hin’ (BWV 166) is een mooi en afwisselend muziekstuk met een werkelijk ontroerend slotkoraal. Solisten zijn Elsbeth Gerritsen (mezzo-sopraan), Gerben Houba (tenor) en Robbert Muuse (bas). Marcel Poorthuis neemt de inleiding voor zijn rekening. De algehele muzikale leiding is in handen van Hanna Rijken. Verder werken mee het orkest van Cantate op de Brink en het Vocaal Theologen Ensemble. Marcel Poorthuis verzorgt een korte toelichting.

Zaterdag 13 mei  – Cantate ’Wo gehest du hin’ (BWV 166)  van J.S. Bach – met medewerking van beeldende kunstenaars Xandra Richters, Anna Visser en Giel Clijsters - Grote Kerk op de Kerkbrink in Hilversum – 16u30 tot 17u30 – toegang vrij, collecte na afloop. Meer informatie op  www.cantateopdebrink.nl.