Aandacht helpt - en klussen ook

Vanuit Assen redelijk plotseling een huis in Loosdrecht. Van de ene op de andere dag in een leeg huis...

Je krijgt als vluchteling voor je gezin wel een lening voor het inrichten, maar hoe kom je aan spullen? Waar en hoe krijg je dat vanuit Assen geregeld, zeker als je de Nederlandse taal nog niet eigen bent?

Klussen
Cees werd met een aantal anderen door Rita Wiewel van Aandacht Helpt op een maandag benaderd of zij woensdag bij konden springen. Samen naar de Gamma en daarna schilderen en vloerbedekking leggen.

Dit is een van de kleine verhalen van het klusteam van Aandacht Helpt. Een interkerkelijk platform van Hilversum voor hulp aan asielzoekers.

Buddy voor een nieuwe buur
Waar ook veel behoefte aan is, zijn buddy’s. Een voorbeeld daarvan is Annemarie. Zij is buddy van een gezin in haar eigen wijk. De kinderen van dit gezin maken wel contact in de buurt en nemen andere kinderen mee, maar de ouders missen hun eigen omgeving en willen graag de verhalen over waar ze vandaan komen delen.

Een keer meedoen met klussen is eenvoudig te regelen. Bij buddy’s wordt goed gekeken of er een goede match te maken is. Mail naar aandachthelpt@gmail.com en vermeld je telefoonnummer, dan word je gebeld.

Ontmoetingsavond Aandacht Helpt in Hilversum
Bestaande en nieuwe vrijwilligers en overige belangstellenden voor het werk met vluchtelingen worden van harte welkom uitgenodigd voor de ontmoetingsavond van Aandacht Helpt op woensdag 15 november in De Schuilhof, Dalweg 8A in Hilversum. Om 18.00 uur wordt er gestart met samen eten, waarna er gelegenheid is voor het delen van verhalen, bemoediging en dankbaarheid. Vanuit Aandacht Helpt zal informatie worden gegeven over wat er in de komende maanden te verwachten is aan hulp voor (voormalige) asielzoekers in Hilversum en omstreken. Kom je ook? Meld je even van te voren aan via aandachthelpt@gmail.com en geef daarbij aan of je om 18.00 uur al mee gaat doen of dat je om 20.00 uur aansluit.