‘Brich dem Hungrigen dein Brot'

Zaterdag 25 januari 2020 vindt in de Grote Kerk op de Kerkbrink in Hilversum een bijzondere cantatevesper plaats. Cantate op de Brink werkt op deze namiddag samen met Vluchtelingen- werk Hilversum. Daarbij klinkt de cantate ‘Brich dem Hungrigen dein Brot (BWV 39) van J.S. Bach. De aanvang is om 16.30 uur en de toegang is gratis.

Over de cantate ‘Brich dem Hungrigen dein Brot’ van J.S. Bach werd lang gedacht dat deze is geschreven nadat een groep gevluchte protestanten onderdak zocht in Leipzig, de woonplaats van J.S. Bach. Hoewel dit later is weerlegd, past het thema, met de nadruk op barmhartigheid en het verlenen van materiële hulp aan mensen die dit nodig hebben, goed bij de samenwerking met Vluchtelingenwerk Hilversum. Voorafgaand aan de cantate levert een Syrische vluchteling een gezongen bijdrage, waarbij hij zichzelf begeleidt op de Oed, een veelgebruikt muziekinstrument in het Midden-Oosten. Een jonge Georgische vrouw deelt haar ervaringen rond haar leven als vluchtelinge in Nederland.

Uitvoerenden van de cantate
De cantate wordt uitgevoerd door het Orkest van Cantate op de Brink, Kamerkoor Revoce en drie solisten: sopraan Bobbie Blommesteijn, alt Chantal Nijsingh en bas Pieter Hendriks. De muzikale leiding is in handen van Nelly Todorova.

Meer informatie
Het programma van het seizoen 2019-2020 met alle informatie over de uit te voeren muziek is te vinden op de website www.cantateopdebrink.nl. Ook op Facebook is het laatste nieuws over Cantate op Brink te vinden. 

Zaterdag 25 januari 2020  – ‘Brich dem Hungrigen dein Brot (BWV 39) van J.S. Bach – Grote Kerk op de Kerkbrink te Hilversum – 16u30  tot 17u15 – toegang vrij, collecte na afloop. Organisatie in samenwerking met Vluchtelingenwerk Hilversum.